Skriv ut

Jonas Bohlin

jonas-bohlin_GEMLA
 

Få samtida formgivare har påverkat den svenska möbelkonsten såsom Jonas. Idag är han formgivare men också en av Sveriges allra främsta inredare. Hans krogmiljöer har en omisskännlig Bohlin touch. Den är lekfull, stilig och en smula överraskande. Få inredare kan tolka krogens behov av funktion och trivsel så som Jonas Bohlin. Jonas lämnar inte en enda detalj åt slumpen, Helheten är också det som skapar framgångsrika, attraktiva miljöer.

Jonas Bohlin är en nytänkande formgivare som har förmågan att förenkla och reducera. Han lyfter fram materialens styrkor och överraskar med oväntade detaljer.

För Gemla har Bohlin framföra allt förnyat den tidlösa wiener cafestolen med succé serien VILDA i olika varianter. Samarbetet med Gemla har sedan dess löpt vidare med SOLO bord och STILLA bordsserie. Barstolen PIRUETT samt stolen KÄLLA.

Jonas Bohlin, formgivare och inredare sedan 1981. 2004-2009 professor på Konstfack. Sedan 1997 medlem i svenska Konstakademien. Har sedan dess fått en rad utmärkelser såsom Prins Eugen-medaljen 2014.

Text av Petter Eklund