Skriv ut

David Ericsson

DAVID_ERICSSON_farg_square_2013_11_21

 

David Ericsson tillhör Sveriges yngre generation av talangfulla möbelformgivare.
Med sitt noggrant eftertänksamma designarbete låter David skapa produkter som skall tåla en lång överlevnad i en värld i snabb förändring. En arbetsprocess som får ta tid för att bli helt rätt.

Med rötter i det småländska möbelriket och med en diger utbildning inom snickeri, möbeldesign samt konst och arkitektur, har David odlat en stor passion för trä, möbler, tid och rum.

Davids stora talang att formge bekväma, eleganta och hållbara stolar har blivit ett signum och kommit att sätta starka avtryck inom svensk samtida design. Flertalet har belönats med olika priser och utmärkelser.

Med stolen HILMA har David Ericsson stakat ut en nytt formspråk för Gemla.
HILMA bärs upp av ett mjukt och böljande stålstativ som en hyllning till böjträ, med former inspirerade av den klassiska Wienercaféstolen. Det massiva ångböjda ryggstycket kröner HILMA och skapar med sin speciella tillverkningsmetod en både stark och bekväm karmstol med unik identitet.

Namnet HILMA hämtar David från konstnären Hilma af Klint, en sann pionjär i den abstrakta världen.
”Har hon varit en inspiration för mig till att skapa en av Gemlas första stolar i metall sedan starten 1861” berättar David.

HILMA är stapelbar och tack vare sin kluriga utformning av armstöd både möjlig att hänga på bordskanten såväl som att skjuta in den under bordet. HILMA kan fås i olika utföranden både med stoppad sits och träsits.


Visa per sida
Sortera efter
*
Bruttopris exkl moms