GEMLA OPEN

GEMLA OPEN är formgiven av Samuel Wilkinson 2022.

Samuel Wilkinson har med sin bakgrund som indutstridesigner utmanat böjträtekniken till sitt max med GEMLA OPENS skulpturala och renodlade form.
Med GEMLA OPEN har Samuel Wilkinson gift samman de traditionella teknikerna ångböjning och snörflätning till ett samtida uttryck, med en flirt till Gemlas historia kring tillverkning av tennisracket under 1930-1960 talet.

Stolen är tillverkad i massiv ask där ryggen består av en enda 300cm lång stav som ångböjts för hand till sin böljande form.
Den dekorativa ryggen av handflätat papperssnöre erbjuder en mjuk och följsam komfort med hög slitstyrka. Den finurliga uppbyggnaden tillåter att enkelt kan förnyas till nya livscykler i framtiden.

Sitsen är uppbyggd i en fjädrande konstruktion med en generös stoppning av naturtagel och ull, där den väl avvägde svankkudden fylld med ull ger ytterligare mjukhet och komfort.
Nackkudde erbjuds som tillbehör.
 

GEMLA OPEN erbjuds i hårdvaxolja och vegetabiliskt garvat läder i ett flertal olika kulörer.

Tack vare den unika böjträtekniken är fåtöljen trots sin lätthet och låga vikt en stark konstruktion, skapad att stå emot även högt slitage i publika miljöer.

 

 

LADDA NER
 

dwgsketchup

 

 

 

Övrig produktinformation

Design Samuel Wilkinson 2022
Höjd 104 cm
Bredd 74 cm
Djup 84 cm
Sitthöjd 40 cm
Material Massivböjd ask med vegetabiliskt remläder. Stoppning av naturlig hairlok och ull
Färg Vitolja, Svartolja eller Brunolja. I vitt och brunt tillverkas stolen med naturfärgat snöre och i svartolja med svart snöre.
Vikt 10 kg

Utforska även dessa kategorier: Karmstolar och Fåtöljer, Samuel Wilkinson